Als je granola crackers wilt, kun je ervoor kiezen om ze zelf te maken of kant-en-klaar uit de winkel te halen.
Het is goed om te weten dat de grootte en brosheid van zelfgemaakte crackers mogelijk anders kunnen zijn dan die uit de winkel. Het kan ook dat zelfgemaakte granola niet perfect lukt bij de eerste poging, maar met wat oefening kun je het recept naar jouw smaak aanpassen.
Dus, of je nu zelf granola crackers wilt maken of ze uit de winkel wilt halen, het hangt af van je persoonlijke voorkeur, beschikbare tijd en creativiteit in de keuken.
Wat zijn granola crackers
Granola crackers zijn in de oven gebakken, gemaakt van een mix van zaden, noten, granen en andere ingrediënten zoals kaneel, amandel, zonnebloempitten, hazelnoten, enzovoort. Ze zijn gemaakt van dezelfde rijke ingrediënten als granola en hebben daarom een vergelijkbare smaak en ambachtelijke kwaliteit. Granola crackers zijn niet te vergelijken met traditionele crackers die je kent, omdat ze een unieke textuur en smaak hebben. Ze zijn vaak biologisch en glutenvrij, en sommige varianten zijn ook suiker-, gluten- en lactosevrij. Ze kunnen worden gegeten als ontbijt, tussendoortje of als basis voor dips. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaakvariaties en kunnen zowel zelfgemaakt als kant-en-klaar uit de winkel worden gehaald.
Waar zijn ze te koop?
- Tlant: Tlant biedt biologische en glutenvrije granola crackers aan. Ze hebben verschillende smaken, zoals kaneel & amandel, hazelnoot & zonnebloem, rozemarijn & lijnzaad, en tomaat & basilicum. Je kunt ze bestellen via hun website.
- De Notenshop: De Notenshop heeft een eigen assortiment ambachtelijk gemaakte granola crackers. Ze zijn vrij van kunstmatige toevoegingen en laag in suikers. Je kunt ze online bestellen via hun website.
- Albert Heijn: Albert Heijn biedt verschillende granola producten aan, waaronder granola crackers. Je kunt ze zowel in de winkel als online kopen.
Maar ze zijn in nog veel meer winkels en supermarkten te koop natuurlijk!
Zelf granola crackers maken
Het is super leuk om zelf granola crackers maken. Je bent er even mee bezig, maar het is niet heel moeilijk.
Ingrediënten:
- 200 gram granola naar keuze
- 2 eetlepels honing of ahornsiroop
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie of boter
- Optioneel: extra zaden, noten of gedroogd fruit
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de granola, honing (of ahornsiroop) en gesmolten kokosolie (of boter) in een kom. Voeg eventueel extra zaden, noten of gedroogd fruit toe.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Verdeel het granola-mengsel gelijkmatig over het bakpapier en druk het stevig aan met je handen of de achterkant van een lepel.
- Bak de crackers in de voorverwarmde oven voor ongeveer15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
- Haal de bakplaat uit de oven en zorg dat crackers volledig afgekoeld zijn.
- Breek de afgekoelde crackers in stukken en bewaar ze in een bakje met deksel.
Sesam banaan crackers
Ben jij nou helemaal fan geworden, na het lezen van mijn blog, om zelf aan de slag te gaan. Check dan vooral dit artikel waarin haarfijn wordt beschreven hoe je zelf sesam banaan crackers kunt maken!
Have fun!